Meciul Floyd Mayweather vs Saul Alvarez: prezentarea celor trei arbitri-judecatori

mayweather alvarezAu fost desemnaţi cei care vor împărţi dreptatea la superpartida dintre Floyd Mayweather şi Saul Alvarez. Rolul lor va fi unul extrem de important mai ales dacă partida va fi una strânsă ori terminată la puncte, de capacitatea de a evalua corect superioritatea unuia sau a altuia dintre protagonişti depinzând zeci de milioane de dolari şi viitorul a doi dintre cei mai talentaţi boxeri ai vremurilor noastre.

Ca al treilea om în ring va fi veteranul Kenny Bayless, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi arbitri ai momentului. Bayless a mai condus trei lupte ale lui Mayweather (contra lui Shane Mosley în 2010, Oscar De La Hoya în 2007 şi Robert Apodaca în 1996). Are la activ mai multe partidei importante din care amintesc Manny Pacquiao – Juan Manuel Marquez IV, Amir Khan – Danny Garcia, Manny Pacquiao – Shane Mosley, sau Canelo Alvarez – Shane Mosley.  Pata de pe CV-ul său s-a consemnat în repriza a zecea a meciului Pacquiao – Mosley, când a considerat knockdown o cădere a lui Pacquiao în urma unei împingeri, numărându-l pe filipinez dar recunoscându-şi ulterior eroarea şi cerându-şi scuze care au fost acceptate de campion. Surse neoficiale afirmă că va fi recompensat cu 10000 de dolari pentru a veghea la respectarea regulilor din ring pe 14 septembrie.

Arbitrii judecători vor fi Craig Metcalfe din Canada, şi americanii Dave Moretti şi C.J. Ross. Dacă asupra primilor doi nu planează nici un fel de dubiu, discutabil fiind în cazul lui Metcalfe doar acel 115-113 cu care a judecat întâlnirea Ward – Froch, care însă nu a influenţat câştigătorul, desemnarea lui C.J. Ross pentru a conduce una din cele mai importante partide ale ultimilor ani poate fi generatoare de comentarii, aceasta având antecedente care pun serioase semne de întrebare asupra imparţialităţii şi probităţii sale.

Cea mai grea piatră de moară e decizia din partida Manny Pacquiao – Timothy Bradley, pe care Ross a punctat-o 115 – 113 în favoarea lui Bradley, în ceea ce comentatorul HBO Jim Lampley avea să spună a fi „cea mai proastă decizie pe care a văzut-o vreodată” în timp ce renumitul antrenor, analist şi comentator de box Teddy Atlas o definea ca „incompetenţă sau corupţie”. Ross mai are pe conştiinţă câteva momente în care dreapta judecată i-a fost deteriorată, dar care nu au afectat în aşa mare măsură istoria boxului: la Joan Carlos Burgos – Luis Cruz a punctat egal o partidă câştigată în opinia majorităţii experţilor clar de Burgos, în 2008 a fost singurul care a văzut egal în Kendal Holt vs Ben Tackie iar în ianuarie 2010 s-a dovedit a fi arbitru „de casă”  punctând 97 – 93 în favoarea lui Vanes Martirosyan într-o partidă în care mulţi l-au văzut pe adversarul său, Kassim Ouma, meritând cel puţin un egal.

Atât Mayweather cât şi Alvarez s-au declarat satisfăcuţi de cei care le vor aprecia evoluţiile, fiecare gândindu-se probabil că nu va lăsa soarta meciului la mâna acestora.

Related posts

One Comment;

*

*

Top