Mustafa Arsen poate aduce aurul mondial Romaniei dupa 8 ani de pauza!

Arsen-SofiaBoxerul român Mustafa Arsen va lupta pentru medalia de aur în limitele categoriei 60 kg, la Campionatele Mondiale de tineret de la Sofia, după ce l-a învins, miercuri, prin KO tehnic în prima rundă, pe japonezul Goh Hosaka, într-un meci din semifinale, informează AgerPres. Ar putea fi primul aur al României după aproape 8 ani!

Japonezul a fost numărat în două rânduri în prima repriză, fapt care l-a determinat pe antrenorul lui să arunce prosopul, informează site-ul Federației Române de Box.

Mustafa Arsen, legitimat la CS Farul Constanța, îl va înfrunta în finală pe kazahul Ablaihan Jusupov, care l-a învins, tot miercuri, la puncte, pe uzbekul Ikboljon Holdarov.

România a participat la Mondialele de la Sofia cu o delegație formată din șase băieți și două fete, dar numai Mustafa Arsen a rămas în competiție.

Povestea lui Arsen

Constănţean, get beget, provenit dintr-o familie de români de origine turcă, Arsen Mustafa a început boxul la şase ani.

Boxul e tradiţie de familie. Unchiul lui Arsen, Memet Ali Guent, fost boxer de performanţă, l-a dus pe puştiul familiei Mustafa la sală. Mama Mersiem şi tata Camber nu prea au fost de acord la început. Boxul e un sport dur, dar puştiul a rezistat. Primul antrenor, Mihai Constantin, a văzut ceva în micul Arsen. A avut grijă de el până la 13 ani, când Mustafa a devenit cadet. Prima competiţie oficială, CN de cadeţi, a demonstrat că Arsen nu a stat de pomană şapte ani în sala de box.

A ieşit campion. A început deja să se vorbească de stângaciul din Constanţa. A fost imediat selecţionat la lotul naţional de Titi Tudor. Campion naţional de juniori, 2010, 2011 şi 2012. Din 2013 Arsen a trecut la lotul de tineret sub comanda lui Relu Auraş şi Ablalim Ferodin, ultimul tot constănţean. Anul trecut Mustafa a participat la CE de tineret de la Amsterdam. S-a oprit înainte de sferturi, fiind învins de reprezentantul Moldovei.

 

Related posts

*

*

Top