E oficial: Silvio Olteanu isi va apara centura european in fata bielorusului Yanchi

silvio olteanuSilvio Olteanu, singurul pugilist roman care mai detine la ora actuala o centura importanta alaturi de Viorel Simion (WBC International), a fost anuntat oficial ca va trebuie sa isi apere titlul european EBU la categoria musca in fata bielorusului Valery Yanchi (21 – 3 – 1), nimeni altul decat cel pe care l-a mai infruntat de patru ori pana acum.

Deoarece partile nu s-au inteles pentru organizarea meciului in ultimele doua luni, federatia europeana a organizat o licitatie, castigata in cele din urma de Rimer Box, care va plati 8.000 de euro pentru bursele celor doi sportivi, data de desfasurare a infruntarii urmand sa fie stabilita in perioada imediat urmatoare.

In varsta de 35 de ani, Silvio Olteanu (14 – 6 – 0), fost challenger pentru titlul mondial WBA, a cucerit titlul european in martie anul trecut, atunci cand l-a invins chiar pe Yanchi in orasul adoptiv al acestuia, La Coruna.

Cu numai cateva luni inainte, cei doi se batusera tot pentru titlul european, insa confruntarea s-a incheiat cu remiza. In trecut, Silvio Olteanu a mai boxat cu bielorusul de doua ori, la inceputul carierei sale, pierzand de fiecare data la decizie, astfel ca infruntarea din acest an va fi a cincea dintre cei doi.

De cand a devenit campion european, pugilistul constantean si-a aparat centura de doua ori, in mai anul trecut cu italianul Giuseppe Lagana, pe care l-a facut KO in repriza a 5-a, si cu fostul challenger la titlul mondial IBF, Andrea Sarritzu, invingandu-l la decizie split. Interesant este faptul ca ambele dueluri s-au disputat pe terenul adversarilor, romanul fiind cunoscut ca un “Road Warrior” deoarece majoritatea luptelor le da in fata publicului ostil.

Related posts

*

*

Top