Poveste incredibila: Doi romani urmau sa lupte pentru titlul mondial la box!

Diaconu LacatusNu e doar o legenda! In 2008, Adrian Diaconu si Alexandru Lacatus au fost la un pas de a-si disputa titlul mondial in boxul profesionist la categoria semigrea. O performanta absolut incredibila s-ar fi produs daca promotorii celor doi ar fi ajuns la un consens privind bursele.

Discutiile au avut loc la Bucuresti, imediat dupa ce Adrian Diaconu a obtinut titlul WBC Interimar gratiei victoriei in fata lui Chris Henry. Challengerul ploiesteanului trebuia sa fie Alexandru Lacatus (Alejandro Lakatos, asa cum e cunoscut in lumea boxului), un sportiv originar din Vulcan, Hunedoara, care s-a consacrat in Spania, luptand de doua ori pentru centura mondiala WBO.

La momentul respectiv, Lacatus era in top 10 la categoria semigrea, iar ultimul sau esec se inregistrae in 2004, cand pierdea la puncte confruntarea pentru titlu cu ungurul Zsolt Erdei. Desi pare o utopie, povestea a fost confirmata de catre ambii pugilisti, in exclusivitate pentru luptatorii.ro.

„Promotorii mei negociau un meci cu Adrian Diaconu.Putea sa fie chiar pentru titlul mondial, dar din pacate, nu s-a concretizat. Ar fi fost ceva senzational, doi romani sa lupte pentru o centura mondiala”, a dezvaluit Lacatus. Informatia e confirmata si de Diaconu. „Il stiu pe Alex, la momentul respectiv era in top 10. Promotorii voiau meciul, ca si noi, dar nu stiu de ce nu s-a mai legat”, a afirmat si Rechinul.

Pana la urma, Lacatus s-a batut pentru centura Intercontinentala WBA, in Ucraina, pierzand la puncte cu favoritul local Vyacheslav Uzelkov, dupa o decizie controversata, iar Diaconu a luptat anul urmator cu Jean Pascal pentru titlul suprem WBC, cedand tot la puncte.

Related posts

*

*

Top