Predictii la meciul Lucian Bute – Jean Pascal. Specialistii mizeaza pe Mr KO!

bute londraJurnalişti, pugilişti sau oficiali din lumea sporturilor de contact au oferit propriile predicţii despre rezultatul final al confruntării dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, programată sâmbătă seară şi considerată cea mai important din istoria boxului canadian. La al doilea meci disputat în ultimul an şi jumătate, Bute s-a hotărât să mizeze totul pe un meci la categoria semigrea în faţa unui adevărat colos, Jean Pascal dovedindu-se o nucă tare în faţa unor pugilişti precum Bernard Hopkins, Adrian Diaconu sau Carl Froch.

Iata ce predictii au oferit specialistii contactati de luptatorii.ro la meciul Lucian Bute vs Jean Pascal:

Bogdan Dinu – pugilist neînvins la categoria grea – Lucian Bute câştigă prin KO

Părerea mea este că Bute are sanse foarte mari să câştige deoarece boxează la o categorie superioară, nu mai e nevoit să slăbească atât de multe kilograme. O să lovească mai puternic, exact ceea ce avea nevoie, tehnic este peste Pascal. Din câte am înteles, psihic este foarte bine,motivatia o are deja. Trebuie să dovedească multora că înca mai are un cuvânt de spus în boxul profesionist. Mizez pe un upercut la ficat.

 

Octavian Pescaru – comentator GSP TV– decizie unanimă Jean Pascal

Va fi foarte dificil pentru Lucian, nu cred că are forţa să câştige un meci cu un Jean Pascal, care de patru ani şi jumătate boxează doar în această divizie. Oricum, cert este faptul că nu văd o confruntare care să se încheie prin KO.

 

Eduard Irimia – promotor Superkombat – decizie unanimă Lucian Bute

Va fi o adevărată ciocnire a celor mai buni pugilişti din istoria Canadei, însă am încredere că Lucian s-a refăcut psihic după meciul cu Froch şi se va impune de această dată. Va câştiga la capătul a 12 runde în care ambii sportivi vor trece prin momente dramatice şi care vor ridica sala în picioare.

 

Alexandru Enciu – Reporter special Pro Sport – decizie majoritară Lucian Bute

Greu, spre foarte greu acest duel. Lucian se va simţi mult mai bine la semigrea, chiar dacă nu cred că va reuşi să-l facă KO pe Pascal. La capătul a 12 reprize echilibrate, Bute se va impune prin decizie majoritară.

 

Cristi Gănescu – fost colaborator al Interbox şi manager box – Lucian Bute câştigă prin KO

Nu mai sunt la curent cu activitatea profesionala a lui Lucian Bute din 2011, iar tocmai perioada de atunci şi până în prezent poate atârna hotărâtor pentru soarta meciului de sâmbătă. Dacă ar fi să dau un pronostic numai cu experienta anilor 2003-2011pe care am petrecut-o lângă el, aş spune că Lucian îl va face KO pe Pascal între reprizele 7 şi 10. Atât ar fi necesar pentru Lucian să-şi găsească distanţa perfectă pentru loviturile sau lovitura care ar pune capăt meciului. Dupa a 6-a repriză, Pascal scade ritmul şi va face greşeli în defensiva pe care Lucian le poate exploata cu succes.

 

Alexandru Ganci – comentator GSP TV – decizie unanimă Lucian Bute

Aş vrea să bată Bute, dar totul depinde de cât de bine este refăcut psihic. A avut o pauză foarte lungă, fizic este foarte bine, dar totul se reduce la încrederea pe care o are în el şi la motivaţia sa pentru meciul ăsta. Pascal este cel mai puternic boxer cu care a luptat pana acum, masiv, cu lovituri puternice, plus că a lucrat cu o serie de antrenori fanrastici în ultima perioadă. Daca Bute are motivatie şi luptă inteligent va câştiga, dacă nu, atunci vom avea un alt meci Bute – Froch.

 

Cezar Gheorghe – arbitru internaţional Superkombat – Jean Pascal câştigă prin KO

Pascal este mult mai puternic decât Lucian. A pierdut doar două meciuri în carieră, de fiecare dată în urma unei confruntări echilibrate. Nu e genul care să se sperie atunci vine vorba de o luptă corp la corp, acolo unde Lucian are probleme. Confruntarea se va încheia printr-o victorie înainte de limită, deşi sufleteşte mi-aş dori ca Lucian să învingă şi să se relanseze la nivel înalt.

 

Adrian Dobre – Reporter Evenimentul Zilei – decizie unanimă Lucian Bute

Cred că Lucian Bute va ieşi învingător. Sunt subiectiv când spun asta, că doar Lucian e bunul nostru naţional! Am convingerea că se va impune deoarece, bănuiesc, nu mai doreşte să suporte o umilinţă ca cea de după meciul cu britanicul Carl Froch. Sunt convins că s-a pregătit aşa cum n-a mai făcut-o de mult. Are în faţă însă un adversar dificil, dar nu de speria. Faptul că n-a mai boxat de mai bine de un an va fi însă o mare problemă pentru Lucian Bute. Şi mai cred faptul că se va retrage după acest meci.

 

Rudel Obreja – fost preşedinte al FR Box – decizie unanimă Lucian Bute

Va fi un meci de totul sau nimic, cu siguranţă cel mai greu din cariera lui Bute, dar Lucian are avantaj fiind mult mai tehnic, are şi o alonjă superioară şi o mişcare mult mai bună în ring. Realistic vorbind, dacă Lucian îl va înţepa la ficat, se va cam termina meciul, iar dacă Pascal va avea explozia aia la care nu se aşteaptă nici el uneori, atunci va fi invers. Va domina şi precauţia, însă vom avea şi ciocniri titanice, acolo unde se poate decide totul. Părerea mea e că, până la urmă, Lucian se va impune la puncte.

 

Valentin Halacenco – comentator Sport.ro – decizie unanimă Lucian Bute

Pascal este în avantaj din punct de vedere al forţei şi a condiţiei fizice, însă Lucian stă mult mai bine la capitolul tactică şi tehnică, iar în plus are şi X-Factor, care va fi decisiv în stabilirea învingătorului. Bute va fi declarat câştigător la capătul a 12 runde, un KO va fi imposibil în condiţiile în care Pascal a rezistat cu brio unor meciuri cu Hopkins şi Froch.

 

Cristian Nechita – analist tactic luptatorii.ro – Jean Pascal câştigă prin KO

Deşi nu are o rată a knock-out-urilor care să-l recomande ca un terminator veritabil, Jean Pascal este fără doar şi poate un boxer cu pumnul greu. O pot confirma Bernard Hopkins, Adrian Diaconu sau Silvio Branco, nume mari care au fost obligate să asculte număratoarea arbitrilor în partidele contra lui. Bărbia canadianului a trecut deja testul de rezistenta în faţa lui Carl Froch, Chad Dawson sau a aceluiaşi Hopkins, ceea ce îi va da un plus de încredere pentru a se arunca din start asupra lui Lucian. De cealalta parte, pentru Lucian Bute e doar a doua partida la 79.4 kg, el venind dupa înfrângerea categorica la Froch, evoluţia temătoare în faţa lui Denis Grachev şi mai bine de un an de pauza datorată recuperarii dupa operaţia la mână, argumente insuficiente pentru a revendica o victorie în faţa unui puncheur de calibrul lui Pascal.

 

Lucian Bot – pugilist categoria grea – decizie unanimă Jean Pascal
Haitianul are cele mai mari şanse pentru a câştiga această confruntare. Lucian este la o categoria unde încă nu are o experienţă vastă şi unde forţa contează mai mult decât tehnica, acesta din urmă fiind un capitol la care Lucian excelează. Aş vrea să văd un Lucian mai schimbat, mai agresiv, cu lovituri puternice, însă va fi enorm de greu. Baftă Lucian şi sper să mă înşel la acest pronostic!

Sorin Rusu – reporter Digi Sport – remiză
Bute-Pascal e un meci de totul sau nimic pentru ambii, dar parcă mai mult pentru Bute, care va împlini 34 de ani. Din punct de vedere tehnic, Bute are un mic plus, dar asta nu înseamnă că Pascal nu ştie box. Mie – şi nu numai – mi se pare că Bute e mai coordonat, în timp ce Pascal e puţin dezordonat în exprimarea din ring. Să nu ne lăsăm păcăliţi de micul plus de înălţime pe care îl are Lucian fiindcă alonja celor doi este identică. Cu alte cuvinte, controlul distanţei va juca un rol esenţial, iar Bute este printre cei mai buni din lume la acest capitol. La capitolul forţă de KO, palmaresul ne spune că Bute stă mai bine, dar acest lucru poate fi înşelător dintr-un motiv foarte simplu: Bute vine de la categoria supermijlocie, iar Pascal de la semigrea, ceea ce înseamna că forţele s-ar putea echilibra. Egalitate cred că va fi şi la capitolul viteză. Pe de altă parte, Pascal are o bărbie mai buna, fapt dovedit în mai multe rânduri. Practic, acesta e plusul cel mai evident al lui Pascal. Teoretic, avantajul unui stângaci, cum e Bute, e lovitura de stânga la ficat, fie că se cheamă upercut sau croşeu, iar Bute e printre cei mai buni “bodypuncheri” din lume, cu acel upercut croşetat pe care îl dă cu o mare eleganţă. Sper să îl şi poată pune in aplicare, caz în care merg pe un KO spectaculos. Mai intervine un aspect: Pascal a făcut pregătirea fizică cu unul dintre cei mai controversaţi preparatori fizici, se ştiu antecedentele acestuia în ceea ce priveste dopajul. Deşi amândurora li s-au prelevat probe multiple, mă pot aştepta ca Pascal să aibă un as în mânecă, încă nedepistat la teste. Sper, totuşi, să nu fie cazul. Văd un meci destul de lung şi înclin să merg pe o remiză.

Lucian Bot – pugilist categoria grea – decizie unanimă Jean Pascal
Haitianul are cele mai mari şanse pentru a câştiga această confruntare. Lucian este la o categoria unde încă nu are o experienţă vastă şi unde forţa contează mai mult decât tehnica, acesta din urmă fiind un capitol la care Lucian excelează. Aş vrea să văd un Lucian mai schimbat, mai agresiv, cu lovituri puternice, însă va fi enorm de greu. Baftă Lucian şi sper să mă înşel la acest pronostic!

Sorin Rusu – redactor Digi 24 – remiză
Bute-Pascal e un meci de totul sau nimic pentru ambii, dar parcă mai mult pentru Bute, care va împlini 34 de ani. Din punct de vedere tehnic, Bute are un mic plus, dar asta nu înseamnă că Pascal nu ştie box. Mie – şi nu numai – mi se pare că Bute e mai coordonat, în timp ce Pascal e puţin dezordonat în exprimarea din ring. Să nu ne lăsăm păcăliţi de micul plus de înălţime pe care îl are Lucian fiindcă alonja celor doi este identică. Cu alte cuvinte, controlul distanţei va juca un rol esenţial, iar Bute este printre cei mai buni din lume la acest capitol. La capitolul forţă de KO, palmaresul ne spune că Bute stă mai bine, dar acest lucru poate fi înşelător dintr-un motiv foarte simplu: Bute vine de la categoria supermijlocie, iar Pascal de la semigrea, ceea ce înseamna că forţele s-ar putea echilibra. Egalitate cred că va fi şi la capitolul viteză. Pe de altă parte, Pascal are o bărbie mai buna, fapt dovedit în mai multe rânduri. Practic, acesta e plusul cel mai evident al lui Pascal. Teoretic, avantajul unui stângaci, cum e Bute, e lovitura de stânga la ficat, fie că se cheamă upercut sau croşeu, iar Bute e printre cei mai buni “bodypuncheri” din lume, cu acel upercut croşetat pe care îl dă cu o mare eleganţă. Sper să îl şi poată pune in aplicare, caz în care merg pe un KO spectaculos. Mai intervine un aspect: Pascal a făcut pregătirea fizică cu unul dintre cei mai controversaţi preparatori fizici, se ştiu antecedentele acestuia în ceea ce priveste dopajul. Deşi amândurora li s-au prelevat probe multiple, mă pot aştepta ca Pascal să aibă un as în mânecă, încă nedepistat la teste. Sper, totuşi, să nu fie cazul. Văd un meci destul de lung şi înclin să merg pe o remiză.

Related posts

*

*

Top