Primul Superkombat World Grand Prix al anului, pe 12 aprilie la Resita

 

superkombat resitaPrimul eveniment World Grand Prix al circuitului Superkombat în sezonul 2014 va fi găzduit de municipiul Reşiţa, la 12 aprilie, iar printre sportivii români care vor urca în ring se numără Cătălin Moroşanu şi Raul Cătinaş, a anunţat preşedintele Eduard Irimia în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat primarul Mihai Stepanescu, fostul mare fotbalist Dorinel Munteanu şi triplul campion mondial la box, Francisc Vaştag, în prezenţa reprezentanţilor din conducerea Primăriei Municipiului Reşiţa şi ai Consiliului Local.

“Anul acesta vom avea din nou 6 gale din seria World Grand Prix, toate transmise la nivel internaţional de Eurosport, dar şi de alte televiziuni regionale, cum ar fi Fight Now TV din SUA sau Epicentre TV, în timp ce fight Network din Canada şi Setanta Africa sunt foarte interesate, ceea ce înseamnă că Superkombat Reşiţa va avea o expunere în aproximativ 90 de ţări de pe 4 continente. Dintre românii care vor lupta aici îi pot confirma pe Cătălin Moroşanu şi Raul Cătinaş”, a precizat Eduard Irimia, care a adăugat că în prezent negociază cu mai multe televiziuni din România pentru a semna un acord pe sezonul 2014.

“Dorinţa autorităţilor locale, în special a domnului primar, m-a convins ca noul sezon să debuteze la Reşiţa cu un eveniment premium. Ca şi la Galaţi, gala va fi organizată împreună cu partenerul nostrum din România, Federaţia Română de Kempo, condusă de Amatto Zaharia. Până atunci, pe 29 martie vom mai avea o gală din seria New Heroes, dar şi una de selecţie, pe 5 aprilie, în Anglia, la Middlesbrough”, a mai afirmat acesta.

În plus, evenimentul se va bucura şi de prezenţa unor sportivi de talie internaţională.

Primarul Mihai Stepanescu s-a declarat încântat de faptul că Reşiţa va organiza în premieră o gală Superkombat, afirmând că expunerea uriaşă pe televiziune va aduce un capital de imagine important oraşului său: “Am urmărit transmisiuni, în direct, ale galelor Superkombat precedente şi pot să spun că m-au impresionat. Traseul Superkombat a fost spectaculos, evoluţia produsului a fost una incredibilă. Acest lucru m-a determinat să facem tot posibilul să aducem şi în oraşul nostru o gală atât de importantă, milioane de oameni din toată lumea vor vedea din faţa televizorului un eveniment organizat la Reşiţa. În plus, pot să anunţ de pe acum că toate încasările din bilete vor fi donate, jumătate către Centrul Olimpic de Box, iar cealaltă pentru cazuri caritabile de aici, de pe plan local.”

Prezent la conferinţa de presă, triplul campion mondial la box, Francisc Vaştag, a ţinut să mulţumească pentru iniţiativa ca jumătate din încasări să fie donate Centrului Olimpic, lăudând calitatea evenimentelor organizate de promoţia născută în România. “Îl ştiu pe Eduard Irimia încă de când organiza gale de box, iar acum pot să spun că a ajuns la un nivel foarte mare. Sunt mândru că putem avea în oraşul nostru un astfel de eveniment”, a spus legendarul sportiv, completat de fostul mare internaţional Dorinel Munteanu:

“Urmăresc frecvent galele Superkombat, chiar m-am împrietenit cu o parte dintre sportivi, mă ştiu foarte bine cu Ionuţ Iftimoaie şi am înţeles de la el că ar vrea să revină anul acesta în ring. Cu siguranţă, toată lumea va încerca să prindă un bilet, e o şansă unică pentru mulţi dintre reşiţeni”.

Related posts

*

*

Top