E real: Cristian Ciocan, la un singur pas de confruntarea legendara cu Wladimir Klitschko!

cristian ciocanAjuns pe locul 29 în lume şi aflat pe 11 în ierarhia realizată de versiunea WBO (World Boxing Organization), greul Cristian Ciocan aşteaptă confirmarea oficială în aceste zile pentru un meci eliminatoriu la titlul mondial deţinut în prezent de Wladimir Klitschko. Conform unor surse, în această toamnă, românul ar urma să-l înfrunte pe rusul Denis Boytsov, iar învingătorul ar urma să dea piept anul viitor cu cel supranumit Doctor Steelhammer.

Săptămâna trecută, la Budapesta, a avut loc convenţia anuală a forului mondial, acolo unde s-a discutat intens despre viitorul challenger obligatoriu pentru Klitschko. Iar cel vizat a fost românul Ciocan, care în urmă cu 10 zile şi-a apărat cu succes, pentru a doua oară, titlul european WBO la categoria grea, învingându-l printr-un KO brutal pe norvegianul Leif Larson, cota sa explodând la nivel european. Cum în prezent românul ocupă poziţia a 11-a în topul WBO, s-a stabilit de comun acord ca acesta să-l înfrunte mai întâi pe rusul Denis Boytsov, în prezent numărul 1. „Momentan, totul e la stadiul de discuţii avansate, e foarte posibil ca meciul să aibă loc în această toamnă, poate undeva spre sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie. Cel mai probabil, în câteva zile se va anunţa oficial, apoi va rămâne ca managerii celor doi sportivi să se pună de acord pentru data şi oraşul unde se va disputa meciul”, au explicat surse din lumea boxului pentru PUTEREA.

Rusul e specialist în KO

Fost campion mondial de juniori la amatori, performanţă pe care o are şi Cristian Ciocan, Denis Boytsov (27 de ani) a debutat la profesionişti în 2004 şi s-a stabilit la rândul său în Germania, tot la Hamburg, acolo unde românul se antrenează la EC Boxing. Pe locul 20 în topul boxrec, rusul are 33 de victorii din tot atâtea posibile, 26 dintre ele fiind obţinute înainte de limită, ultima în iunie, când l-a făcut KO pe Oleksandr Nesterenko. Iniţial, în această toamnă, Boytsov ar fi trebuit să-l înfrunte pe britanicul Dereck Chisora, însă varianta unei posibile confruntări cu Klitschko l-a făcut să-şi anuleze planurile. Şi Ciocan se afla în aceeaşi situaţie, în condiţiile în care promotorii săi din Germania intenţionau să-l reactiveze pe bătrânelul Evander Holyfield (50 de ani) pentru un duel în apropierea Crăciunului.

14 victorii a adunat Cristian Ciocan în cele 17 meciuri disputate la profesionişti

foto: Viata Libera Galati

Related posts

*

*

Top