Rezultate Superkombat Oradea: Victorii pentru Stoica si Adegbuyi

superkombat_oradea7Bogdan Stoica şi Benjamin Adegbuyi şi-au învins înainte de limită adversarii de la Superkombat World Grand Prix Oradea, în timp ce fostul campion mondial la judo Alexandru Lungu a pierdut prin descalificare din cauza unei lovituri neregulamentare.

Revenit în ring după aproape un an de pauză, campionul mondial la categoria cruiser Bogdan Stoica l-a trimis de două ori la podea pe campionul european la Sanshou Romano Romasco, iar ultima oară, în repriza secundă, nu a mai reuşit să se ridice în timp util pentru a continua lupta. „Mă bucur că m-am întors cu o victorie.  Sper ca la următorul meci să ating un vârf de formă”, a afirmat sportivul în vârstă de 23 de ani.

Campionul Superkombat World Grand Prix Varna, Benjamin Adegbuyi, a reuşit cel mai rapid succes al serii de la Oradea, încheind lupta cu Mohamed Bellazar după numai câteva secunde. La prima contră pe low-kick-uri, marocanul şi-a rupt tibia, fiind ulterior transportat la spital, astfel că româno-nigerianul a obţinut a 11-a victorie la profesionişti.

Cel de-al treilea român din gală, eroul local Alexandru Lungu, a reuşit să-şi trimită la podea, după numai un minut, adversarul, pe britanicul Jason Dutton, după o rafală de lovituri. Ulterior, pe finalul primei reprize, după ce au căzut la podea după un clinci,  „Muntele Bihorului” l-a lovit pe britanic, iar arbitrul de ring a decis să-l descalifice. „Îmi cer scuze că s-a terminat aşa. Din păcate, eu fiind neexperimentat pe reguli de K-1, nu am realizat că fac o greşeală când îmi lovesc adversarul când suntem jos”, a spus Lungu, care a disputat majoritatea meciurilor din carieră pe reguli de MMA. În ciuda înfrângerii, orădeanul a fost aplaudat la scenă deschisă de cei aproape 2.500 de spectatori prezenţi la Sala Sporturilor „Antonio Alexe“.

Un bosniac a câştigat piramida

Învingător în gala de selecţie Superkombat New Heroes din Croaţia, care a avut loc în februarie la Opatija, bosniacul Muamer Tukfecic a reuşit să se impună şi în piramida de 4 de la Oradea şi s-a calificat astfel pentru Superkombat Final Elimination de pe 9 noiembrie. În vârstă de 26 de ani, sportivul rezident în Viena a ajuns cu greu la Oradea, vineri noapte, după ce maşina cu care se deplasa spre România a fost implicată într-un accident de circulaţie. „Sunt foarte fericit. Este cel mai important rezultat din cariera mea. Am primit o şansă mare din partea domnului Irimia şi nu vreau să dezamăgesc”, a afirmat bosniacul. În semifinale, Tukfecic l-a învins prin KO tehnic pe britanicul Corrie Robins, iar în ultimul act pe experimentatul Jairzinho Rozenstruik.

Rezultate Superkombat World Grand Prix Oradea

Turneu:

Meci de rezervă: Vladimir Toktasynov (Rusia) l-a învins la decizie pe Chris Cooper (Marea Britanie)

Semifinală 1: Muamer Tukfecic (Bosnia) l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Corrie Robins (Marea Britanie)

Semifinală 2: Jairzinho Rozenstruik (Surinam) l-a învins după extra-round pe Nikolaj Falin (Germania)

Finală: Muamer Tukfecic l-a învins la decizie pe Jairzinho Rozenstruik.

Super-fight-uri:

Benjamin Adegbuyi (România) l-a învins prin TKO în prima repriză pe Mohamed Bellazar (Maroc)

Bogdan Stoica (România) l-a învins prin KO în repriza a doua pe Romano Romasco (Italia)

Jason Dutton (Marea Britanie) l-a învins prin descalificare în prima repriză pe Alexandru Lungu (România)

Related posts

*

*

Top