Rezultatele finalei Superkombat. Zhuravlev, noul campion la categoria grea!

Zhuravlev campionÎn cel mai mare eveniment de K-1 al anului, transmis în direct în 80 de țări de pe 5 continente, finala Superkombat, organizată în premieră la București, românii Sebastian Ciobanu și Benjamin Adegbuyi au pierdut înainte de limită în semifinalele turneului piramidal, în timp ce Andrei Stoica și Raul Cătinaș au făcut spectacol în super-fight-urile de K-1 și și-au învins adversarii fără probleme.

Ucraineanul Pavel Zhuravlev a devenit noul campion mondial Superkombat la categoria grea și va pleca acasă cu un Mitsubishi Pajero în valoare de 50.000 de euro după ce a câștigat turneul piramidal.  În prima semifinală, Zhuravlev l-a făcut KO pe Benjamin Adegbuyi după numai 25 de secunde, în timp ce în cea de-a doua, Sebastian Ciobanu a câștigat prima rundă cu surinamezul Ismael Londt, însă a pierdut prin KO tehnic în cea de-a doua după ce medicii au oprit meciul ca urmare a faptului că românul avea probleme la ochiul drept din cauza unei lovituri înalte de picior.

În ultimul act al competiției, Zhuravlev a reușit să își ia revanșa în fața lui Londt, impunându-se la capătul unui meci foarte echilibrat, arbitrii având nevoie de o rundă suplimentară pentru a hotărî învingătorul și totodată noul campion al promoției numărul 1 în Europa din acest an.

Dacă în semifinale, românii au fost spulberați, în super-fight-uri, lucrurile au stat exact invers. Raul Cătinaș a reușit să-l învingă clar pe uriașul samoan Mighty Mo, câștigând detașat toate cele 3 reprize, în timp ce Andrei Stoica l-a făcut KO în prima repriză pe lituanianul Arnold Oborotov, cel care în urmă cu două luni a participat la K-1 Final 16 de la Tokyo.

Acord mondial între Superkombat, K-1 și WAKO

Aseară, la București, s-a consemnat un moment istoric pentru lumea K-1, după ce principalele organizații au parafat un acord la nivel global, care anunță o nouă eră. Proprietarul promoției japoneze K-1, Mike Kim, și președintele federației mondiale de kickbox, Ennio Falsoni, împreună cu Eduard Irimia, președintele Superkombat, au anunțat că vor colabora începând cu 2013, urmând să se susțină reciproc în promovarea acestui sport în toată lumea.

Rezultate finala Superkombat:

Super-fight-uri K-1:

Daniel Sam (Marea Britanie) l-a învins la decizie split pe Ibrahim Aarab (Maroc)

Hesdy Gerges (Egipt) l-a învins prin KO tehnic în repriza a 3-a pe Carter Williams (SUA)

Andrei Stoica (România) l-a învins prin KO în prima repriză pe Arnold Oborotov (Lituania)

Raul Cătinaș (România) l-a învins la decizie unanimă pe Mighty Mo (Samoa)

Turneu piramidal:

Meci de rezervă – Freddy Kemayo (Franța) l-a învins la decizie majoritară pe Sergey Lascenko (Ucraina)

Semifinala 1 – Pavel Zhuravlev (Ucraina) l-a învins prin KO în prima rundă pe Benjamin Adegbuyi (România)

Semifinala 2 – Ismael Londt (Surinam) l-a învins prin KO tehnic (meci oprit de doctori) în runda a doua pe Sebastian Ciobanu (România)

FINALA: Pavel Zhuravlev (Ucraina) l-a învins după o rundă suplimentară pe Ismael Londt (Surinam)

Related posts

*

*

Top