Un roman in gala Klitschko vs Povetkin. Iulian Ilie are meciul carierei!

In ciuda regresului evident in care se afla boxul profesionist autohton, in ultima perioada au inceput sa apara si vestile bune pentru pugilistii romani. Dupa ce Bogdan Dinu a fost invitat in cantonamentul lui Alexander Povetkin, acum ploiesteanul Iulian Ilie a primit oficial vestea ca va lupta pe cardul galei programate la Moscova, la data de 5 octombrie, urmand sa-l infrunte pe fostul campion olimpic de la Beijing, Rakhim Chakhkiev.

Este pentru a doua oara cand fostul detinator al centurilor IBF International si Intercontinental este invitat sa lupte pe cardul galei in care main-event este Wladimir Klitschko. Anul trecut, la Berna, in Elvetia, romanul pierdea la decizie majoritara duelul cu albanezo-elvetianul Nuri Seferi, insa a lasat o impresie buna, astfel ca a mai primit o sansa.

Cu 20 de victorii, 6 infrangeri si doua remize in palmares, Ilie (36 de ani) vine dupa doua victorii, ultima, la Galati, luna trecuta, prin KO in fata cvasi-anonimului Gabor Nagy (1-3-0).  In schimb, oponentul sau, rusul Chakhkiev (15 – 1 – 0) a ratat la inceputul verii sansa de a cuceri titlul mondial WBC, pierzand in fata polonezului Krzysztof Wlodarczyk prin TKO in runda a opta, astfel ca meciul contra romanului este considerat unul de revenire.

Nu ar fi prima oara cand Ilie este vazut drept doar un simplu partener de antrenament. In 2010 si 2011, de fiecare data in Italia, romanul a impresionat, invingandu-i clar pe favoritii locali Cristian Dolzanelli (16-1-0) si Salvatore Erritu (21-0-0).

Duelul dintre Iulian Ilie si Rakhim Chakhkiev se va disputa in limitele categoriei cruiser pe durata a 10 runde. Pe langa main-eventul Wladimir Klitschko – Alexander Povetkin, vor mai avea loc alte doua meciuri, Mateusz Masternak (30-0-0) vs Grigory Drozd (36-1-0), dar si Ruslan Chagaev (31-2-1) impotriva unui adversar care nu a fost desemnat inca.

Related posts

*

*

Top