Romania participa cu 12 sportivi la Europenele de Karate

Cinci fete si sapte baieti vor lupta in perioada 1 – 4 mai pentru Romania la cel mai puternic campionat european de karate, organizat de WKF la Tampere, in Finlanda.

Asa cum a anuntat inca dinaintea etapei de karate 1 din Slovenia, Federatia Romana de Karate a decis sa intinereasca lotul, astfel ca multi dintre cei care vor fi prezenti de joi la turneul final, iar socul unui debut la o competitie atat de importanta se va resimti. La kata feminin, tara noastra va fi reprezentata de Lavinia Olteanu, in timp ce Adrian Guta, locul 223 mondial, va participa la proba masculina. Alti doi sportivi vor lupta doar pe echipe, Ionut Palin si Paul Popa, ultimul avand si functia de secund al antrenorului de lot Mihai Ionita.

Aflata pe pozitia cu numarul 67 in topul mondial realizat de WFK, Iulian Vlaic este anuntata in proba de kumite feminin, categoria -50 de kilograme, in timp ce Cristina Panait (#238) va lupta la categoria -57 de kilograme. Adnana Popa (-61 kg) si Alexandrina Mirea (+68 kg) se vor afla in fata celui mai important eveniment din cariera, iar la plecarea care a avut loc astazi s-au declarat pregatite sa obtina un rezultat mare.

La masculin, Ionut Ipate, numarul 309 mondial, va lupta la -67 de kilograme, iar Costin Baroiu, aflat pe 509, viseaza la o medalie istorica la categoria -75 de kilograme. Mihalache Cristian (-84 kg) si Paul Tutungiu (+84 kg) sunt ceilalti doi romani care vor lupta la kumite.

Related posts

*

*

Top