Romania va gazdui anul viitor Campionatul European de box la senioare

PrintFederatia Europeana de Box Amator (EUBC) a anuntat marti faptul ca Romania a fost desemnata sa organizeze Campionatul European 2014 pentru senioare, evenimentul urmand sa aiba loc la Bucuresti in luna mai.

In cursa pentru Europene, Romania a invins Irlanda in aceasta cursa, asta dupa ce anul acesta a ratat la mustata organizarea Campionatului Mondial de box feminin la tineret. Meciurile din cadrul Campionatului European se vor disputa la Sala Polivalenta, acesta fiind prima competitie continentala pentru seniori pe care Romania o organizeaza dupa 44 de ani.

Ultima oara, in 1969, in tara noastra s-a disputat Campionatul European pentru seniori, iar Constantin Ciuca, Aurel Dumitrescu, Ion Alexe si Calistrat Cutov cucereau medaliile de aur.

In ceea ce priveste boxul feminin, pana acum, dintre tricolore au cucerit titlul european urmatoarele: Camelia Negrea (2003), Floarea Lihet (2004), Mihaela Cijevschi Lacatus (2004), Adriana Hosu (2005), Steluta Duta (2006, 2007) si Luminita Turcin (2009).

Related posts

*

*

Top