Semmy Schilt se retrage! Urmeaza Remy Bonjasky?

remy bonjasky semmy schiltPresa internationala anunta ca cvadruplul campion mondial K-1, Semmy Schilt, si totodata cosmarul lui Daniel Ghita din ultimii ani, a pus capat carierei de peste doua decenii ca urmare a problemelor de sanatate. Un alt veteran al sporturilor de contact, Remy Bonjasky, triplu campion mondial, ar putea sa faca acelasi pas pentru a putea imbratisa definitiv cariera de antrenor.

In varsta de 39 de ani, “Turnul de Control”, asa cum e supranumit olandezul, are probleme cu inima, si nu a mai luptat de la victoria din turneul Glory, din noaptea de Revelion, atunci cand l-a facut KO pe Ghita in prima repriza. Se pare ca medicii i-au recomandat colosului de 2,14 metri sa se retraga pentru a nu-si complica situatia si asa destul de precara. Schilt era pregatit inaintea meciurilor, pe langa tehnicianului sau Dave Jonkers, si de romanul Horia Radulescu, inca de acum patru ani.

Schilt a debutat la profesionist in 1996, insa in MMA, acolo unde a luptat in cele mai importante promotii din lume, Pancrase, Pride si UFC, pentru cbonjasky romaniaa in 2002 sa descopere K-1, debutand cu o victorie fulminanta la Hiroshima chiar in fata eroului Japoniei, Musashi. Ulterior, in cele de 50 de meciuri, a cedat de numai 6 ori, trei dintre esecuri fiind consemnate in fata lui Peter Aerts.

Bonjasky, afectat dupa esecul cu Spong

Campion mondial K-1 in trei randuri, 2003, 2004 si 2008, “Olandezul zburator” Remy Bonjasky intentioneaza si el sa isi puna manusile in cui. Revenit in ring in toamna anului trecut datorita mirajului banilor de la Glory, Bonjasky (37 de ani) nu a mai avut agilitatea din anii de glorie, obtinand doar doua victorii la puncte, ambele dupa decizii contestate. In primavara, la Londra, sportivul originar din Surinam a pierdut prin KO duelul cu Tyrone Spong, in urma unui croseu devastator. A fost primul meci pierdut de Bonjasky inainte de limita dupa o lovitura primita in cap, ceea ce l-a afectat serios. In plus, acesta vrea sa se dedice total proiectului sau “Academia Bonjasky”, acolo unde il are deja ca elev pe Danyo Ilunga, unul dintre cei mai promitatori luptatori din lume la categoria semigrea.

Related posts

*

*

Top