Sfaturi pentru Andrei Stoica inaintea confruntarii cu Dzenan Poturak

Superkombat revine dupa doar patru saptamani si va pune in scena al treilea World Grand Prix al anului, la Botosani, pe 28 septembrie. Intr-unul dintre meciurile serii, Andrei Stoica il va infrunta pe bosniacul Dzenan Poturak, fratele mai mic al lui Dzevad, cel care de-a lungul carierei a mai avut de-a face cu romani, deveniti un adevarat cosmar pentru el.

Sebastian Ciobanu a fost primul care l-a intalnit pe Dzenan (1,85 m, 95 kg) in 2009, acela fiind primul meci al “Fiului lui Dracula” la categoria grea. Se intampla in 2008, la Arad, acolo unde patru ani mai tarziu dadea piept si cu Dzevad. Pe ambii i-a invins la decizie. “Sunt o piaza rea pentru familia Poturak, am reusit sa castig impotriva amandurora. Tin minte meciul cu Dzenan pentru ca a fost primul pentru mine la grea, in conditiile in care eu am pornit cu trei ani mai devreme de la 70 de kilograme. Dzenan e puternic si chiar daca a pierdut meciurile importante de pana acum, nu trebuie subestimat. Are forta in lovitura si oricand te poate surprinde, asa ca Andrei trebuie sa fie foarte atent”, a spus Sebastian Ciobanu.

Ulterior, in 2010 si 2011, bosniacul in varsta de 29 de ani a pierdut prin KO in fata lui Bogdan Stoica, respectiv Benjamin Adegbuyi. Ultimul a reusit sa isi lanseze cariera in Superkombat chiar datorita acestei victorii. “Trebuie sa abordeze meciul serios, Dzenan e un luptator periculos, are o experienta vasta, peste 50 de meciuri la profesionisti. In plus, are un trecut in box si asta il face sa aiba o tehnica de brate foarte buna. Eu i-as recomanda sa forteze din primele secunde si sa foloseasca lovituri multe de picioare circulare fiindca astea ii vor incetini mainile cu siguranta”, i-a transmis Benny Adegbuyi colegului sau de sala.

Gala Superkombat World Grand Prix Botosani este programata pentru sambata, 28 septembrie, de la ora 22:00, si va fi transmisa in direct de Sport.ro si Eurosport. In total, se vor disputa opt meciuri, romanii care vor urca in ring fiind Cristian Ristea, Danut Hurduc, Ionut Atodiresei, Andrei Stoica si Benjamin Adegbuyi.

Related posts

*

*

Top