Silvio Olteanu nu scapă de bielorusul Yanchi! Se vor întâlni pentru a 5-a oară!

Singurul pugilist român deţinător al centurii europene EBU la box profesionist, Silvio Olteanu, a fost anunţat că noul challenger obligatoriu este bielorusul Valery Yanchi, nimeni altul decât cel în faţa căruia a trebuit să lupte de două ori pentru a se încununa campion.

European Boxing Union (EBU) a transmis ca Olteanu, care si-a apărat centura de două ori în ultimele şapte luni, are termen de trei luni pentru a stabili împreună cu adversarul său data meciului direct în care titlul va fi pus în joc.

De-a lungul anilor, cei doi s-au mai bătut de patru ori, de fiecare dată, decizia finală fiind una controversată. La începutul carierei de profesionist, în 2005, românul a pierdut de două ori la decizie, însă a acuzat faptul că judecătorii l-au favorizat pe bielorusul stabilit în La Coruna.

Al treilea meci a avut loc în toamna anului trecut, pentru a centura EBU la muscă, pe atunci vacantă, şi s-a disputat chiar pe terenul adversarului. Deşi Olteanu l-a trimis la podea în penultima repriză pe Yanchi,  însă acesta din urmă nu a fost numărat. La finalul celor 12 reprize, s-a consemnat remiză, hotărâre contestată de ambele părţi.

Ultima înfruntare a avut loc în martie anul acesta, tot în La Coruna, oraşul lui Yanchi, iar Olteanu a câştigat la decizie split, provocând o mare surpriză, în condiţiile în care este cunoscut ca un pugilist care nu are susţinere din partea unor manageri puternici. De altfel, s-a dovedit în decembrie 2010, atunci când românul a ratat şansa de a deveni campion mondial în urma unei decizii absolut ruşinoase ale arbitrilor la duelul cu Daiki Kameda din Japonia.

Related posts

*

*

Top