Sorin Tanasie da boxul pe MMA si K-1

 

sorin tanasieFostul campion european la box profesionist Sorin Tanasie, cunoscut sub pseudonimul de Pantera, va debuta in aceasta luna in MMA, la fix 5 ani de cand a disputat ultimul sau meci oficial in ring. La 33 de ani, craioveanul va lupta in fata propriilor fani, pe 20 decembrie, la Craiova, in gala RXF 009.

Fost campion mondial la juniori in 1998, in Argentina, bronz la Europenele de seniori de la Perm (2002), Tanasie este unul dintre putinii pugilisti romani care a impresionat la profesionisti. In 2007, cucerea titlul european la categoria cocos, invingandu-l, la Valencia, pe Karim Quibir Lopez, insa ulterior cariera sa a urmat un trend descendent, avand mai multe probleme cu legea, pentru ca intr-un final sa ajunga dupa gratii pentru doi ani.

Acum, Tanasie este decis sa repare greselile comise in trecut si vrea sa imbratiseze o cariera in artele martiale de contact. Dupa ce timp de sapte luni s-a antrenat pe box, in mare parte la Sibiu, “Pantera” s-a intors in orasul natal, Craiova, si sub comanda lui Ionut Puca isi pregateste debutul in MMA. Daca in box, facea furori la 55 de kilograme, de data aceasta va lupta la categoria -60 de kilograme.

“Primul meci va fi pe 20 decembrie, in gala RXF de la Craiova, dar dorinta lui este de a lupta in galele de kickbox. Are deja cateva luni de antrenament si credem ca este pregatit pentru o prima confruntare”, a spus antrenorul Puca de la Power Gym Craiova, care va mai avea alti doi sportivi in gala de la Sala Polivalenta, pe Catalin Oprea si Razvan Tudora.

Related posts

*

*

Top