Stiri pe scurt din box: Primul cantar inainte de Mayweather vs Alvarez

Cântarul obligatoriu cu 30 de zile înainte de meci, a arătat în dreptul lui Floyd Mayweather 150.3 lb  (68.17 kg) lb şi 166.8 (75.66 kg) la viitorul său adversar, mexicanul Saul Alvarez, limita pentru această dată fiind 169 lb. Lupta se va desfăşura la o categorie de compromis, stabilită de cele două staffuri la 152 lb (68.94 kg). Asta înseamnă că mexicanul va trebui să se prezinte la cântarul oficial cu 14.8 lb (6.71 kg) mai puţin. Vârsta şi zestrea genetică îi permit să jongleze cu asemenea  variaţii de greutate, la momentul începerii partidei cu Austin Trout, Alvarez având 172 lb deşi ea se desfăşura în limitele a 154 lb. Slăbire accentuată, poate aduce însă după sine o stare de deshidratare şi implicit probleme privind rezistenţa fizică, mai ales în rundele din a doua parte a meciului. Contra lui Trout, nu a fost afectat, reuşind să ţină ritmul pe întreaga durată a întâlnirii. O va putea face şi în faţa fenomenalului Mayweather? Vom vedea peste mai puţin de o lună.

 

Românul Rafel Chiruţă, care în urmă cu doar două luni obţinea o victorie de răsunet, câştigând prin knockout în faţa mult mai titratului Ruben Varon (41-6-0), a fost învins la puncte de spaniolul Roberto Palanzuela într-o gală desfăşurată în Spania la sfârşitul săptămânii trecute.

 

Selcuk Aydin va lupta în 27 septembrie la Istanbul împotriva columbianului stabilit în Spania,  Ignacio Mendoza (38-7-2) pentru centura IBF Inter Continental, deţinută în acest moment de columbian. După victoriile la Jo Jo Dan, Aydin a testat America unde pavăza protectoare a managerului Ahmet Oner nu l-a mai putut ajuta, fiind învins de Robert Guererro şi Jesus Soto Karass. A revenit în Europa, la adversari accesibili şi arbitraje sigure, încearcând să-şi refacă palmaresul imaginea şi ce i-a mai rămas din carieră.

 

Sergei Liakhovich va depune un protest oficial, invocând lovituri nepermise ale adversarului său, Deontay Wilder, lovituri ce ar fi precedat-o pe cea care i-a provocat knockoutul. „Dacă m-ar fi lovit în faţă, aş fi tăcut şi aş fi spus că a fost mai bun. Toată lumea spune că nimeni nu poate rezista forţei sale, 29 de knockouturi în 29 de partide dar orice greu ar fi căzut după o lovitura în spatele capului. Din această cauză ele sunt lovituri ilegale. Nu poţi să faci nimic când eşti lovit în acest fel; corpul îţi devine dintr-o dată instabil, pierzându-şi echilibrul.” a declarat Liakhovich. Cel mai probabil protestul său nu va produce niciun efect, ba mai mult, îl va umple şi mai tare de penibil pe cel care declara înainte de partidă că Wilder e foarte previzibil şi nu vede nimic special la el, previzibilitate căreia însă avea să-i reziste în ring mai puţin de două minute.

Related posts

*

*

Top