Superkombat Craiova: Romanii si-au dovedit din nou suprematia

adegbuyi superkombat craiovaLuptătorul român Sebastian Ciobanu a câştigat turneul piramidal de la Superkombat World Grand Prix de la Craiova şi s-a calificat pentru al doilea an consecutiv la Final Elimination. Cătălin Moroşanu, Benjamin Adegbuyi şi Claudiu Bădoi şi-au învins şi ei adversarii în meciurile disputate, în timp ce singurul tricolor care a pierdut a fost Ionuţ Atodiresei, care a făcut însă a reuşit să facă cel mai spectaculos duel al serii.

Transmis în direct în 80 de ţări de pe 4 continente, evenimentul a avut şi două premiere la nivel mondial în sporturile de contact, un show cu roboţi, Evolution, care a deschis seara, pentru ca mai apoi, cei 12 sportivi să fie prezentaţi în acordurile orchestrei Teatrului Liric din Craiova pe celebra cantată “O Fortuna”.

sebastian ciobanu superkombat craiova

În prima semifinală al evenimentului din Bănie, Ciobanu a trecut de rusul Vladimir Toktasinov, în timp ce în actul final al galei l-a învins după o rundă suplimentară pe spaniolul Frank Munoz, cel care în primul meci câştigase cu germanul Nikolaj Falin. Soarta finalei a fost decisă de punctul pe care arbitrul Cezar Gheorghe i l-a scăzut spaniolului în repriza suplimentară pentru lovituri repetate sub centură. Graţie acestei victorii, Ciobanu va lupta în noiembrie în Superkombat Final Elimination, fiind singurul român calificat pentru al doilea an consecutiv.

Fostul număr 8 mondial, Benjamin Adegbuyi a reuşit să îşi ia revanşa în faţa surinamezului Jairzinho Rozenstruik în urma unui meci tactic aproape perfect, în timp ce  singurul român care a luptat pentru milionul de dolari în finala K-1 de la Zagreb, Cătălin Moroşanu a revenit cu succes în ring, câştigând printr-un KO spectaculos cu Eduardo Mendes.

morosanu superkombat craiovaÎnvingător a fost şi Claudiu Bădoi, care l-a învins pe grecul Stelios Papadopoulos, într-un super-fight în limitele categoriei -71 de kilograme şi a devenit astfel challenger obligatoriu la titlul mondial Superkombat.

La eveniment au asistat oficiali din Azerbaidjan, Turcia, Austria şi Grecia, care au discutat cu Eduard Irimia posibilitatea organizării unei gale Superkombat în ţările respective. Următorul World Grand Prix este programat pentru 28 septembrie, dar până atunci, promoţia românească va organiza un nou eveniment New Heroes în Dubai, Emiratele Arabe Unite, pe 31 mai.

Rezultate Superkombat World Grand Prix II Craiova:

Meci eliminatoriu titlul mondial Superkombat (-71 kg):

Claudiu Bădoi l-a învins prin decizie unanimă pe Stelios Papadopoulos (Grecia)

Super-fight la categoria grea:

Benjamin Adegbuyi l-a învins prin decizie unanimă pe Jairzinho Rozenstruik (Surinam)

Meci eliminatoriu pentru titlul mondial Superkombat (-65 kg):

Stavros Exakoustidis (Grecia) l-a învins prin KO tehnic în prima repriză pe Ionuţ Atodiresei

Super-fight la categoria grea:

Cătălin Moroşanu l-a învins prin KO tehnic pe Eduardo Mendes (Capul Verde)

Turneu piramidal:

Semifinala 1: Frank Munoz (Spania) l-a învins prin decizie unanimă pe Nikolaj Falin (Germany)

Semifinala 2: Sebastian Ciobanu l-a învins prin decizie unanimă pe Vladimir Toktasinov (Rusia)

Finala: Sebastian Ciobanu l-a învins după o rundă suplimentară pe Frank Munoz

Related posts

*

*

Top