Titlul mondial IBF e in joc: Silvio Olteanu a aflat ziua cea mare!

Declarat challenger obligatoriu pentru titlul mondial IBF inca de la mijlocul lunii, pugilistul roman Silvio Olteanu a aflat, dupa numeroase tergiversari, data in care il va intalni pe sud-africanul Moruti Mthalane (29-2-0, 20 KO), campionul mondial in exercitiu la categoria musca.

Stabilit in Spania din 2003, atunci cand renuntase la boxul amator si ajunsese sa munceasca inclusiv pe o plantatie de struguri, Olteanu isi vede din nou visul cu ochii, acela de a deveni detinatorul centurii supreme. Jefuit in 2010 in Japonia, la meciul cu Daiki Kameda, romanul va boxa pe 19 octombrie, la Leipzig, in Germania, pentru titlul IBF.

In varsta de 35 de ani, Olteanu (14-6-1, 6 KO) este cotat cu sansa a doua, la fel ca in majoritatea confruntarilor pe care le-a avut de-a lungul timpului, insa este sigur ca il poate dobori pe sud-african. “Ma pregatesc in liniste, la fel ca intotdeauna, nu fac mare tam-tam, astept meciul pentru a demonstra ca sunt mai bun”, a declarat, pentru luptatorii.ro, Olteanu, aflat in baza de pregatire de la Madrid.

Bursa pe care o va incasa romanul nu va depasi 3.000 de dolari deoarece firma care a castigat licitatia pentru organizarea meciului, aceeasi care il reprezinta si pe Robert  Stieglitz, a platit 12.000 de dolari, dintre care 75% ii revin campionului.

Duelul Olteanu vs Mthalane va fi co-main-event, urmand ca duelul dintre germanul Stieglitz (45 – 3 – 0, 26 KO) si Isaac Ekbo (22 – 1 – 0, 16 KO) pentru titlul mondial WBO la supermijlocie. Pe card mai apare si fostul challenger la centura mondial a greilor, Manuel Charr,  care isi va apara titlul WBC International impotriva rusului Denis Bakhtov.

Related posts

*

*

Top