TRINTERVIU – Mihai Barbu, Costel Pasniciuc si Ion Pascu

TRINTERVIU - Mihai Barbu, Costel Pasniciuc si Ion PascuIn urma cu doua saptamani, la Luton, trei romani antrenati de Horia Radulescu s-au batut pentru titlurile Intercontinentale ISKA in fata unor favoriti locali. Team-ul de la Ministry of Martial Arts din care au facut parte Costel Pasniciuc, Mihai Alin Barbu si Ion Pascu a reusit sa se intoarca acasa cu doua centuri cucerite de primii doi, insa Pascu, in ciuda esecului, a facut meciul serii.

Cei trei au acordat un interviu pentru portalul luptatorii.ro in care au povestit experienta de pe taramul britanic.

Ce ai simtit in momentul in care ati aflat ca in joc vor fi si centurile ISKA?

Mihai Barbu: A fost o bucurie pentru mine ca pot lupta asa repede pentru un titlu, dupa o pauza de aproape un an.

Costel Pasniciuc: O bucurie mare deoarece aveam sansa de a demonstra rezultatul muncii pe care o depun de un an de zile in Anglia. Pe de alta parte era vorba de un test pentru mine, sa vad daca sunt capabil sa lupt la nivel mare cu o incarcatura emotionala foarte ridicata si intr-o sala in care eram considerat “inamicul”.

Ion Pascu: M-am gandit ca este un moment bun in care sa arat ce pot si sa vad la ce nivel sunt cu  partea de stand up. De aceea am ales sa lupt pe reguli de K-1.

Cum a decurs programul de pregatire din Anglia?

Mihai Barbu: A fost un program foarte greu insa bun, mai ales ca am scazut foarte mult in greutate dupa pauza pe care mi-am luat-o in activitatea competitionala si a trebuit sa ma adaptez din nou la greutatea de concurs si la forma de meci. Rezultatul acestui program s-a vazut in timpul meciului si bineinteles dupa cand am luat centura pe care mi-o doream atat de mult.

Costel Pasniciuc: Pregatirea a fost foarte grea , avem un program de 3 antrenamente pe zi de luni pana vineri sambata doar doua 🙂 , iar duminica mergem la biserica. Pregatirea pt acest meci  nu a fost foarte intensa , as putea sa spun ca a fost cea mai intensa de pana acum deoarece cu o saptamana inainte de acest meci trebuia sa ma bat intr un turneu foarte important de 8 in Spania, ceea ce implica un volum de munca foarte mare si de o intensitate ridicata. Din pacate insa, gala din Spania a fost anulata cu 30 de minute inainte de a incepe, dar pana la urma tot raul a fost spre binele meu deoarece nu am fost deloc accidentat si am intrat in meci foarte motivat si fizic intr-o stare excelenta.

Ion Pascu: Programul de pregatire l-am luat foarte in serios si m-am pregatit intens si tehnico tactic dupa indicatiile antrenorului.

Cum a fost meciul tau? Descrie-l in cateva cuvinte.

Mihai Barbu: A fost un meci foarte greu de 5 reprize, cu un adversar dificil si la o categorie putin atipica pentru mine 78,1kg. Eu deobicei nu boxam mai sus de 75kg, insa a fost doar o categorie de trecere.

Costel Pasniciuc: Despre meci prea multe nu pot sa spun , a fost un adversar pe care l-am vazut prima data la conferinta de presa. Stiam despre el ca luptase in It’s Showtime si avea o multime de meciuri profesioniste (60 de lupte), insa nu am gasit prea multe materiale cu el pentru al putea studia cum e normal intr un meci de 5 reprize  si mai ales de o asemenea importanta.  Prima repriza a fost mai mult de  o repriza de tatonare si studiu pentru a-mi cunoaste adversarul , pentru a-i lua pulsul cum se spune. Dupa 3 atacuri mi-am dat seama ca nu e decat o chestiune de timp pana il voi pune jos. Mai multe despre acest subiect va poate spune antrenorul meu.

Ion Pascu: Cred ca a fost meciul agreat de public (n.r. a fost declarat meciul serii de catre organizatori), pentru ca a fost un meci care l-am abordat sa termin inainte de limita si am lovit adversarul tare si cu seri prelungite, fara sa ne menajam.

Cum caracterizezi meciurile celorlalti doi colegi?

Mihai Barbu: Din pacate meciul lui Costel nu l-am vazut, dar din spusele celorlalti am inteles ca a facut un meci mare. Pascu dupa mine a facut un meci foarte bun , din pacate rezultatul a fost negativ.

Costel Pasniciuc: Din pacate meciul lui Bebe nu l-am vazut, a trebuit sa raman la vestiar sa-l ajut la incalzire pe Pascu , deoarece urma sa se bata dupa Bebe (toti 3 am avut meciurile unul dupa celalalt – un fel de foc automat pentru Horia Radulescu – antrenorul nostru). La meciul lui Johny am avut doua stari total diferite. Daca in primele 3 reprize am stat foarte relaxat pentru ca domina si era la conducerea meciului, in partea a doua  starea de relaxare s-a transformat intr-o furtuna si o neliniste deoarece meciul a luat o intorsatura neplacuta ochiului meu, oricum eu sunt de parere ca Johny trebuia sa castige deoarece a castigat clar primele 3 reprize, a patra a fost egala si doar ultima rep a pierdut clar.

Ion Pascu: Nu pot sa zic nimic de baieti penru ca nu am vazut meciurile lor. La acel moment eram in vestiar si ma pregateam de lupta ce urma sa vina. Au facut lupte foarte frumoase si pe merit au avut rasplata orelor grele si miilor de lovituri repetate in antrenamente. Cand am ajuns acasa, am vazut normal meciurile si le-am analizat cu bune si rele, insa nu va voi spune partile rele pentru ca si ma gandesc sa nu ma taxeze pe la antrenament (n.r. rade) si nu vreau sa dau idei altora.

Care este urmatorul pas?

Mihai Barbu: Urmatorul pas este sa ma pregatesc mult mai bine decat am facut-o pana acum si cat mai curand sa iau si titlul mondial.

Costel Pasniciuc: In decembrie ne batem pt titlu mondial ISKA, dupa care avem la anul in martie stabilit sa luptam in finala de 16 la Glory, unde obiectivul nostru e sa ajungem in finala de 8. La final as vrea sa multumesc in primul rand antrenorului meu Horia Radulescu, datorita lui am ajuns aici si doar el a facut posibila performanta mea. In al doilea rand, as vrea sa multumesc echipei care a pus umarul la pregatire ( Valentino Petrescu, Mihai Barbu, Cornel Rus, Pascu Ion, Jack Mason) ceilalti colegi de sala de la Ministry of Martial Arts si nu in ultimul rand logodnicei mele care ma sustine si e alaturi de mine in momentele dificile.

Ion Pascu: Pasul urmator il fac inainte nu ma gandesc ca am dat inapoi cu acest meci, a fost o experienta in plus. Am mai avut ce sa invat si cum am spus tot inainte! pentru mine urmeaza cateva turnee de mma si in decembrie tintesc din nou la aceasta centura, stiu ca trebuia sa fie a mea si o vreau pe perete.

Related posts

*

*

Top