Ultima ora: Cristian Ciocan isi apara titlul european WBO la Galati pe 23 august

ciocanCampionul european WBO la categoria grea, Cristian Ciocan alias Christian Hammer, isi va apara centura pe 23 august, la Galati, desi initial orasul Constanta era anuntat ca si locatie pentru evenimentul in care vor mai lupta 6 pugilisti romani, dar si britanicul Danny Williams, cel care in 2004 l-a facut KO pe Mike Tyson.

Chiar daca in urma cu doar doua saptamani, cu ocazia unei conferinte de presa, organizatorii galei “Evil Fight Night” anuntau ca vor organiza gala de pe 23 august la Constanta, se pare ca planurile acestora au fost date peste cap dupa ce nu au mai primit sprijinul financiar dorit din partea autoritatilor locale.

In cele din urma, pentru a nu anula evenimentul cu mai putin de o luna inainte, acestia au apelat la o solutie de criza, Galati, acolo unde in luna februarie au organizat in premiera o gala pe teritoriul Romaniei. Momentan nu s-a anuntat locatia pentru gala in care main-event este confruntarea dintre Ciocan (13 – 3 – 0) si norvegianul Leif Larsen (17 – 1 – 0), insa e posibil sa aiba loc din nou la patinoarul orasenesc.

In conditiil in care Viorel Simion a fost invins la inceputul lunii de Lee Selby si a pierdut centura WBC International, Silvio Olteanu a renuntat la EBU pentru a putea fi desemnat challenger obligatoriu pentru titlul mondial IBF, iar Corina Carlescu a fost deposedata de centura de federatia europeana, Ciocan, cu titlul european WBO, ramane singurul roman care detina o centura importanta in momentul de fata.

Pe card este anuntat si fostul campion International si Intercontinental in versiunea IBF, Iulian “Cobra” Ilie (19 – 6 – 2), care se va duela cu veteranul britanic Danny Williams (44 – 17 – 0), colosul care acum aproape un deceniu il invingea prin KO pe legendarul Mike Tyson chiar in Statele Unite ale Americii. Acum in varsta de 40 de ani, Williams vine dupa o serie de 7 infrangeri consecutive, printre care l-au invins numarandu-se chiar si Ciocan, in toamna anului trecut pentru titlul european WBO, pe atunci vacant. Aflat acum pe #71 in topul mondial boxrec la categoria cruiser, Ilie spera ca printr-o victorie la Galati sa ajunga din nou in fata unei centuri importante.

De asemenea, fostul campion mondial la juniori, Flavius Biea, legitimat la acelasi club in Germania, la fel ca si Ciocan si Ilie, va lupta la Galati pentru a doua oara dupa ce in februarie si-a facut debutul in boxul profesionist printr-o victorie. Acum, cu 3 succese din tot atatea posibile la activ, conform boxre.com, Biea il va infrunta pe mult mai experimentatul Ionut Trandafir Ilie (14 – 16 – 1) intr-un meci pe durata a 6 reprize.

Originari din Galati, fratii Lehadus, urmasii fostului pugilist Vasile Lehadus, ambii de la categoria grea, vor lupta pentru prima data in fata apropiatilor, intr-un ring de box profesionist. Adrian si Octavian sunt stabiliti de mai multi ani in Dubai (Emiratele Arabe Unite). Daca in cazul lui Octavian s-a stabilit ca adversar tot un roman, Liviu Ungureanu (1 – 15 – 0), in schimb Adrian inca nu a aflat impotriva cui isi va face debutul la profesionisti.

Alte doua meciuri interesante anuntate de promotorul turc care organizeaza evenimentul de la Galati sunt cele dintre albanezul Nuri Seferi (33 – 6 – 0) si americanul Garett Wilson (13 – 6 – 1) la categoria cruiser si cel dintre turcul Goekalp Oezekler (15 – 1 – 0) si ungurul Istvan Szili (17 – 0 – 0).

 

Related posts

*

*

Top