Un nou esec controversat pentru Silvio Olteanu

Constanteanul stabilit de un deceniu la Madrid ramane un veritabil “Road Warrior” in boxul mondial chiar daca ultimul rezultat ii poate compromite definitiv sansele la o posibilitate de a lupta din nou pentru titlul mondial. Silvio Olteanu a pierdut confruntarea cu Armando Santos, de la Mexico City, in urma unei decizii controversate, majoritara, scor 116-112, 115-113 si 114-114.

Romanul a ratat sansa de a cuceri titlul IBF Intercontinental la categoria musca si totodata posibilitatea de a deveni pentru a treia oara in cariera challenger obligatoriu pentru centura mondiala. In 2010, a si luptat pentru titlul suprem, tot in deplasare, in Japonia, pierzand la decizie split dupa o confruntare in care l-a dominat categoric pe japonezul Daiki Kameda.

De asemenea, in toamna trecuta, urma sa il intalneasca pe sud-africanul Moruti Mtahalane, insa meciul a fost anulat din cauza faptului ca oponentul sau nu voia sa isi apere centura pentru o suma mica de bani, asa cum se stabilise in urma licitatiei. Astfel, Olteanu a fost obligat sa mai aiba un meci in Mexic, tot pe terenul adversarului, care insa a avut acest deznodamant asteptat.

Esecul l-a trimis pe roman pan ape locul 50 in clasamentul mondial, iar recordul sau indica 14 victorii, 7 infrangeri si o remiza.

Related posts

*

*

Top