VIDEO: Bogdan Dinu a castigat turneul piramidal Biggers Better din Grecia

bogdan-dinuBuzoianul Bogdan Dinu ramane neinvins in cariera de pugilist profesionist dupa ce vineri seara, la Halkidiki, in Grecia, a invins trei adversari si a castigat piramida editiei cu numarul 23 a galei Biggers Better, intrand in posesia unui cec in valoare de 15.000 de dolari.

Romanul a avut cele mai mari probleme chiar in sferturile de finala, acolo unde l-a intalnit pe colosul Dmitri Bezus (1,99 m, 115 kg). La capatul unui meci foarte echilibrat, disputat pe durata a 3 reprize Dinu a fost declarat invingator la decizie majoritara, 2-1,in fata unui sportiv care era specialist in thaibox.

In semifinale, sportivul asistat din colt de Dragos Dulhac, a dat piept cu rusul Vladimir Toktasinov, cunoscut publicului autohton dupa ce a participat la mai multe gale Superkombat.

Fostul campion national la amatori a beneficiat de accidentarea adversarului pe finalul primei reprize dupa ce cu putin timp inainte si-a prins bratul drept in corzi in timp ce incerca sa loveasca pe contra. Pana atunci, duelul fusese controlat fara probleme de roman, care l-a tinut cu jabul la distanta pe Toktasinov, un sportiv cu aproape 10 centimetri mai scund.

Bogdan Dinu a devenit noul campion Biggers Better, al doilea roman dupa Constantin Bejenaru (Lituania, noiembrie 2011), dupa ce in finala l-a invins chiar pe favoritul publicului, Edmond Baltatzis, prin KO in prima reprize, gratie a doua crosee de dreapta extreme de puternice.

Tricolorul a intrat la final in posesia a 15.000 de dolari, insa cele trei victorii inregistrate nu il vor ajuta sa urce in clasamentele mondiale deoarece Biggers Better este asimilat ca un show de televiziune, iar fiecare meci a programat pe durata a 3 reprize, nu 4, asa cum prevede regulamentul international pentru box profesionist.

Gratie acestui succes, Bogdan Dinu s-a calificat la marea finala Biggers Better, care va avea loc in luna decembrie, si unde vor participa toti castigatorii piramidelor din acest an, urmand sa lupte pentru premiul in valoare de 25.000 de dolari.

Related posts

*

*

Top