VIDEO: Silvio Olteanu si-a aparat cu succes centura europeana. Filmul meciului cu Andrea Sarritzu

Silviu “Silvio” Olteanu (14-6-1) şi-a apărat cu succes centura EBU în faţa italianului Andrea Sarritzu (33-6-4) chiar pe terenul acestuia. În urma unei partide echilibrate dar antrenante, românul a fost preferat la final de arbitri, acestia punctând 115-114, 115-114, 113-115 în favoarea sportivului nostru.

Olteanu a ţinut centrul ringului în permanenţă, a fost mai agresiv şi a avut loviturile mai clare, a dominat şi ca atitudine şi ca volum al loviturilor, în concluzie, a fost sportivul mai complex, care a arătat mai mult box sâmbătă seara. Sarritzu s-a rezumat la o ripostă dată în timpii liberi lăsaţi de român, dovedindu-se rezistent şi totodată periculos în combinaţii.

Filmul meciului:

Prima repriză se desfăşoară sub semnul echilibrului. Olteanu îşi urmăreşte adversarul, Sarritzu răspunzând cu croşee de stânga.

În repriza a doua Sarritzu încearcă să fie ceva mai activ şi are câteva lovituri reuşite dar pe final Olteanu prinde o dreptă puternică. Sarritzu sângerează la arcada stângă.

Olteanu menţine un ritm ridicat şi în rundul trei, Sarritzu ripostând doar pe contre.

La mijlocul reprizei a cincea, Olteanu are o bună şansă să termine meciul, lovind năpraznic cu o dreaptă care-i ia pentru câteva momente picioarele italianului. Românul e prudent însă şi Sarritzu îşi revine la timp.

Forcingul lui Olteanu continuă şi în rundul şase în care îl înmoaie pe Sarritzu cu o lovitură de dreapta. Italianul se redresează şi răspunde cu trei lovituri, al căror efect, amplificat puternic de public îi pot aduce repriza.

Românul pare mai proaspăt în repriza a şaptea dar Sarritzu rămâne periculos.

Pe finalul meciului, Olteanu cedează iniţiativa şi îi permite italianului să smulgă reprizele a noua şi a zecea. Ultimele două reprize îi aparţin sportivului nostru, care termină în forţă un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte.

Înainte de anunţarea rezultatului, aflând probabil decizia, oficialii italieni protestează vehement dar nimic nu se mai poate schimba. Olteanu căştigă, confirmând forma bună pe care a arătat-o în ultima perioadă. Evoluţiile din ultimii doi ani, îl înscriu serios la statutul de „nucă tare” a categoriei, nefiind exclus să-l vedem în partide şi mai importante.

Luptatorii.ro: Cristian Nechita

 

Related posts

*

*

Top