Viorel Simion, locul 3 in WBC! Posibil adversar, un fost dublu campion mondial!

Victoria obtinuta la Craiova impotriva lui Ryan Sermona, cand si-a aparat titlul WBC International, l-a ajutat pe Viorel Simion sa urce pe locul 3 in topul WBC (World Boxing Council) la categoria pana. Mai mult, in primavara, pugilistul antrenat de Petre Mateescu ar putea lupta impotriva panamezului Celestino Caballero, campionul WBA pana luna trecuta.

Cu 16 victorii, dintre care 7 prin KO, Simion se declara pregatit pentru a face pasul catre marea performanta. Conform promotorului Rudel Obreja, incepand din aceasta luna, “Bombardierul” a intrat in top 3 WBC si este deja potential challenger pentru titlul mondial detinut in prezent de Daniel Ponce de Leon.

Pana atunci, e posibil ca adversar sa ii fie nimeni altul decat veteranul Celestino Caballero, cel care se afla acum pe locul 2 in topul boxrec la categoria pana, in urma lui Orlando Salido, dar totodata fost campion mondial WBA si IBF.

“Exista mai multe variante in momentul acesta, le studiem si speram sa o alegem pe cea mai buna in momentul acesta. Viorel este cel mai bun la pana in Europa in momentul de fata, asa ca e posibil sa se lupte chiar pentru titlul european. Vom anunta la momentul respectiv”, a spus Obreja pentru luptatorii.ro

In varsta de 36 de ani, Caballero, inalt de 1,80 m, este recunoscut pentru alonja sa spectaculoasa pentru un boxer la categoria pana, iar in cariera sa a obtinut 36 de victorii, dintre care 23 prin KO, si a pierdut de numai 4 ori, ultimele doua infrangeri fiind in urma unor decizii controversate.

In urma cu un an, panamezul si-a aparat titlul WBA la pana dupa ce l-a invins pe Satoshi Hosono in Japonia, insa ulterior a pierdut centura fara sa fi disputat vreun meci. In perioada 2008-2009, Caballero a fost chiar dublu campion, detinand centurile WBA si IBF.

Related posts

*

*

Top