Viorel Simion, oficial la Cupa Mondială WBC. Debutează pe 8 noiembrie în Thailanda

viorel simionUnul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti europeni la categoria pană, Viorel Simion, se numără printre cei selectaţi de WBC (World Boxing Council) să participe la Cupa Mondială care va debuta anul acesta şi unde vor mai lupta alţi pugilisti de top de pe întreg mapamondul.

După ce a pierdut centura WBC International, în urma unei decizii controversate la meciul cu Lee Selby, Simion a primit vestea că se numără, oficial, printre cei 8 sportivi care vor lupta la prima ediţie a Cupei Mondiale. În primul meci, programat pe 8 noiembrie, “Bombardierul”, care are în palmares 16 victorii şi un singur eşec, îl va înfrunta pe filipinezul Ranel Suco (15 – 7 – 2), deţinătorul titlului WBC Asian. În cazul unui succes, Simion are şanse mari să primească şansa unei revanşe cu Selby.

Dincolo de importanţa meciului, duelul se poate dovedi cu adevărat lansarea carierei lui Viorel Simion la nivel mondial deoarece se va disputa chiar în timpul celei de-a 51-a convenţie WBC de la Bangkok, acolo unde vor fi prezenţi cei mai influenţi promotori din lume, toţi urmând să asiste la confruntare.

Până în prezent, elevul lui Miţi Mateescu a mai luptat cu alţi doi filipinezi, de fiecare dată impunându-se înainte de limită. Mai întâi, în 2011, la gala Bute, când l-a făcut KO pe Jun Talape în repriza a 9-a şi a cucerit titlul WBC International, iar apoi în urmă cu un an, la Craiova, victorie prin TKO în repriza a patra cu Ryan Sermona.

În momentul în care WBC a anunţat startul Cupei Mondiale, forul profesionist transmitea că învingătorul competiţie ar urma să plece acasă cu minim 250.000 de dolari, în timp ce la start, bursa ar urma să fie de 20.000 de dolari. Luptatorii.ro vă va ţine la curent cu cele mai noi informaţii despre viitorul lui Viorel Simion, dar şi despre competiţia inventată de WBC.

Related posts

*

*

Top