Viorel Simion a pierdut centura WBC International

viorel simionPugilistul Viorel Simion a fost învins la puncte de galezul Lee Selby, care l-a deposedat astfel de centura WBC International la categoria pană, sâmbătă seara, într-o gală profesionistă desfăşurată pe stadionul Craven Park din Hull (Marea Britanie).

Cu un stil extrem de defensiv, Selby a primit decizia în unanimitate din partea arbitrilor judecători la capătul celor 12 reprize desfăşurate, cu 118-110, 116-112 şi 115-113, în ciuda faptului că pugilistul român a fost mult mai agresiv şi a părut că punctează mult mai clar, în special pe final, câştigând minim 4 din ultimele 5 runde ale confruntării.

Cel mai apropiat de realitate a fost rezultatul înregistrat pe foaia arbitrului Cristophe Fernandez, 115-113, judecătorii din Olanda şi Elveţia fiind parcă absorbiţi de atmosfera din tribune, în special primul, care a văzut un 10-2 pe reprize în favoarea galezului.

Simion (31), care a suferit astfel prima înfrângere din cariera sa profesionistă, după 16 victorii, şi-a pus în joc centura de campion WBC International pentru a patra oară.  Selby (26 ani) are acum 16 victorii şi un eşec la profesionişti.

 

Related posts

*

*

Top